Център “раСТЕМ” в света на науките

Home / Център “раСТЕМ” в света на науките

Представяме ви център “раСТЕМ” в света на науките. Център за природни науки и предприемачество. Изработен с изключителен детайл и душа от архитектите на LUSIO. Единствен с толкова голям мащаб в България.

.

.

.

Кои сме ние?

.

В 90 СУ “Генерал Хосе де Сан Мартин” имаме страхотен екип от педагогически специалисти, които следват единствената цел да развиват и обучават учениците на най-високото ниво на знания в обучението до 12 клас. Затова всички са отдадени в изграждането на нашия СТЕМ център, защото така бихме могли да стигнем отвъд сегашното обучение.

.

.

.

Какви образователни резултати бихме искали да постигнем?

.

В обучението предвидено за СТЕМ образователна среда сме заложили интересни и подтикващи децата да се развиват направления. Учениците ще могат да се потопят в света на Химията, Физиката, Биохимията, Роботика, работа с 3D принтери. Така децата ще имат възможността да се насочат към най-добрата сфера на обучение и в бъдеще да практикуват успешно.

.

.

.

Какви помещения сме заложили в център “раСТЕМ”?

.

На първо място е “Сърцето”, което обхваща голяма част от пространството на център “раСТЕМ”. Там ще са разположени два амфитеатъра – един малък и един голям, като на тях ще могат да се провеждат лекции в различните ни направления от гост специалисти, презентации, концерти, театрални постановки и други. Като в дъното на по-големият амфитеатър ще има зелен екран за снимки и видеа. В това пространство има заложена и “Стена на славата”, където учениците ще могат да закачат своите постижения, като: макети, постери и награди. От “Сърцето” ще бъде и изхода за “Атмосфера” – класна стая на открита за бърза връзка със свеж въздух.

.

.

Продължаваме с лаборатория “Еврика”, където ще се провеждат часовете по биология, химия и физика. Оборудвано пространство с мивки, работни плотове и лабораторна камина, а специални контакти от тавана подкрепят свободното пренареждане на масите и осигуряването на захранване на което и да е място. Следва зона “Сътворение”, естествено продължение на лаборатория “Еврика”. Двете помощения могат да се използват заедно или поотделно. Тук обзавеждането е с индивидуални модулни маси, които са леки и устойчиви и могат да се пренареждат във всякакви форми. Зоната предлага и малък кът с амфитеатър, като вторична зона за презентиране освен сцената в “Сърцето”, където могат да се репетират презентации пред по-малка публика.

.

.

След това ви представяме и “Мейкърспейс” пространството, където ще кръстосваме аналоговите занаятчийски работилници с дигиталните технологииза бързо прототипиране на 21 век. Наличието на специален склад , подпомага и съхранението на дигитални технологии: 3D принтер, комплекти за роботика, мощен лаптоп за обработка на 3D модели, аудио и видео формати.

.

.

От там се пренасяме в “Мозъчният хъб”, замислен като малък киносалон, който е напълно шумоизолиран и светлината му се управлява напълно чрез блекаут щори и димиране на осветлението. Сядайки на удобните меки кресла и пуфове, учениците могат да бъдат пренесени на виртуално посещение в къщата-музей на Иван Вазов, например. Дизайнът на стаята и на технологиите в нея позволяват тя да бъде използвана и за виртуални срещи с лектори и ментори на учениците.

.

.

Като бонус ще добавим и стая “Слънце” или стая на сетивата. В модерните училища присъствието на сетивни стаи за реалксация са задължително изискване. Стаята има две обособени пространства. Първото прелива директно от “Сърцето” без врата и чрез пряка връзка със соленоводния аквариум привлича хората към себе си. В шкафовете под аквариума учениците ще оставят обувките си – жест, който им помага моментално да превключат към режим релаксация. Във второто пространство средата става още по-уютна с меките мокети, които “пълзят и по стените. С вратата скрита в стената, може да се регулира нивото на светлина.

.

.

.

Как бихте могли да ни помогнете да оборудваме център “раСТЕМ” с най-доброто обзавеждане и оборудване?

.

Ние разполагаме със сумата от 330 000 лева, но за да обзаведем нашият център с най-високо ниво на обзавеждане и оборудване са ни нужни още между 60 000 и 120 000 лева. Инвестицията в нашето училище ще се отблагодари, като сложим логото на вашата компания на специална плоча на входа на център “раСТЕМ”, като заложим в брандирането на центъра логото на вашата компания или фирма и най-важното – ваши специалисти ще могат периодично да изнасят лекции и обучения, като с това може да положите основите на бъдещо сътрудничество с нашите ученици, които биха могли да работят за вас след успешно завършване на образованието си.

.

Ако сте положително настроени към нашата инициатива, ние сме готови да се срещнем с вас, да ви разкажем подробно за нашият център “раСТЕМ”, за да усетите колко емоция и душа сме вложили в изграждането му.

.

.

Ще бъдем безкрайно щастливи ако откликнете и ни подкрепите в това начинание, защото нашият свят са децата и желанието ни е да им дадем най-доброто образование!

.

.

.

.

Общинска банка АД

IBAN: BG18SOMB91303140521600

BIC: SOMBBGSF

90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“

Основание: Дарение за СТЕМ център

.

Може да ДАРИТЕ сума в Platformata.bg, кампания която създадохме специално за събиране на дарения за център “раСТЕМ”.