Библиобус в 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“

През последните години Столична библиотека открива нови пространства на знания и информация в културната инфраструктура на София, привлича млади читателски публики и търси модерни креативни формати на общуване с потребителите в контекста на политиките, залегнали в „СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА КУЛТУРАТА В СОФИЯ 2013 – 2023 г.”. След традиционните инициативи на Столична библиотека като Зелени библиотеки, Библиотека в планината, културни прояви на открито – творчески срещи и литературни четения, най-голямата публична библиотека в страната ви представя  най-новия си Мобилен филиал Библиобус”, който може да гостува във всеки един  район на град София по предварително уговорен график.

 

Ние в 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ подкрепяме инициативата и се стремим да повишаваме ежедневно интереса на децата към четенето. Затова на 23.04.2018 година от 10:00 часа ще бъдем домакини на Библиобуса и бихме желали да Ви поканим и заедно да насърчим необходимостта от четене, ученето през целия живот, качеството на образованието и разширяване на достъпа до дигитални ресурси с културното ни наследство.

 

Първите читателски карти са безплатни. За да се заемат книги, читателите трябва да се регистрират и да заплатят годишна такса от 5 лв. за ученици и пенсионери, 8 лв. за всички останали. Могат да се заемат до 7 книги за срок от 20 дни и могат да се върнат при следващото посещение на библиобуса или в Столична библиотека и нейните филиали.

Очакваме Ви!

2ab5072a5bd2ad3bf697ee5887ce6177