Проект “Бейт”

Home / Проект “Бейт”

Международният проект “Бейт” е иновативен проект с градско и социално въздействие, който трансформира градските обекти в платформи за дебат и диалог.

Ученици от 90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” участват за втора година.

“Учениците се насърчават да работят чрез ценностите на автономност и взаимозависимост, свобода и отговорност, демокрация и споделяне – “предмети”, които невинаги намират място в традиционната учебна програма“, сподели директорът на проекта, френският архитект Давид Столеру за vesti.bg .

Идеята на проекта “Бейт” е да свърже ученици, които живеят едновременно в различни, но и сходни светове – били те различни религии, култури, социално положение.

Инициативата се фокусира върху изследване на културното наследство на градовете и срещи с хората, сградите, историята, въпросите, които повдигат пред нас днес и, освен всичко останало, новите приятелства.

По време на заниманията си в проекта, учениците ще работят заедно във временни конструкции за учене на открито, или ,,номадски класни стаи”, които ще построят заедно.

Проектът “Бейт”  приключва с официална презентация, на която учениците ще представят кратки видео-клипове, които са създали сами по време на заниманията си.