Благотворителен концерт

На 28 март 2019 година в 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ се проведе Благотворителен концерт в помощ Вивиан Валериева Костова, която е болна от онкологично заболяване.

Концертът беше организиран от ученици от 5 в клас, с подкрепата на много деца и учители. Всички те заедно показаха,че човек винаги трябва да има надежда и усещането да сме съпричастни и добри е неповторимо. Заедно със своя класен ръководител г-жа Силвия Антонова – те организираха и Благотворителен базар, на който продаваха прекрасни ръчно изработени продукти.

В програмата се включиха освен ученици от почти всички класове в начален етап, деца от прогимназия и гимназия. Изпълнения имаше и от талантливи учители – г-н Георги Пеев, който е преподавател по музика в училището и настоящ участник в телевизионното предаване „Гласът на България“ и г-жа Галина Гегова – начален учител.

Танцови изпълниния бяха представени от Клуб за изкуства „Терпсихора“ и Фолклорен ансамбъл „Люлин“.

Каузата бе покрепена и от известните български изпълнители – Михаела Филева и Владимир Ампов -Графа.

Благодарим на всички, които се включиха и помогнаха на малката Виви. Благодарим и на нейната майка, която дойде лично да изкаже своята благодарност към инициативата на децата.

Благотворителната кампания е подкрепена и от ученици от 6 и 7 клас, които заедно със своите учители организират Танцов фестивал „Намери своя ритъм“. Подкрепа за малкото дете изрази и кмета на с.Долна Малина – г-н Йонко Димитров и средства ще бъдат отделени от фестивла Dolna Malina Open Fest 2019 г., който се провежда през месец юни.

„Деца помагат на деца“ – нека вземем пример и бъдем по-добри!