Осъществено кулинарно предизвикателство

На 23.06.2022 г. се осъществи кулинарното събитие. Учениците от VIII, IX и X клас – профил „Предприемачески”, с разширено изучаване на испански език,  имаха възможността да приложат наученото в часовете. Гости на събитието бяха консулът на Аржентина г-жа Дамони,  директорът г-жа Е. Иванова, зам.-директорът Т. Танова, учителите по испански език и английски език.


Обща снимка

Учениците имаха възможността не само да практикуват испанския език, но и да научат  как се правят алфахорес, типични за аржентинската кухня. Под ръководството на  Фиорела,  готвач  в резиденцията на посолството на Аржентина, учениците приготвиха маслените бисквити.


След като всички дегустираха направеното от тях сладко изкушение, събитието премина в непринуден разговор (на испански език) за традициите и обичаите както на аржентинската, така и на българската кухня. Учениците предизвикаха нашите аржентински гости да направят българската баница при следващото им гостуване в 90. СУ.


В благодарност за  майсторския клас ръководството направи символичен подарък на аржентинския майстор-готвач – традиционния за българската кухня гювеч, с пожелание за бъдещи съвместни кулинарни събития.

Очакваме ги с нетърпение!