Съвместен открит урок

На 29.06.2022 се състоя съвместен открит урок между учениците от 8А клас, паралелка с разширено изучаване на испански език, и осмокласниците от училището „Complejo educativo IEMA“  в град Росарио, Република Аржентина.

По време на подготовката за тази дългоочаквана среща учениците от двете страни създадоха множество видеа, презентации и интерактивни предизвикателства, с които да разкажат за себе си, за училището и града си.

Учениците от Аржентина бяха подготвили множество материали, в които ни разказаха любопитни факти за живота и делото на Генерал Хосе де Сан Мартин. 

Нашите осмокласници създадоха виртуална разходка из центъра на София, както и игра, с която да запознаят аржентинските си съученици със звученето на Българския език и най-вече с факта колко много общо имаме не само по отношение на езиците, но и в областта на културата, интересите и начина си на живот.

Усещането за близост между двете ни култури се подсили във финалната част на срещата, когато учениците имаха възможност да си зададат въпросите, които най-много ги вълнуват. Приликите се оказаха наистина  впечатляващи.

Срещата завърши с обещание за много бъдещи съвместни проекти през следващата учебна година и с поставено предизвикателство: следващия път да си споделим повече за традиционните празници на всяка страна.

И двете групи ученици бяха вложили много труд и ентусиазъм в подготовката на урока и това си личеше във всеки един момент. Това първо съвместно преживяване даде важен опит и същевременно незабравима емоция за всички.