Журналисти обучават ученици

Журналисти обучават ученици на 90. СУ на медийна и информационна грамотност

Ученици от втори до четвърти клас чрез ролеви игри и приказни герои се включиха в обученията за медийната грамотност, проведени от журналисти.

Нашите ученици имат възможност не само да се обучават, но и да създават  аудио-визуално съдържание – подкаст на училището по различни интересни теми и да го захранват със съдържание.

Обученията са по проект „Тайният код на медиите“ и са реализирани от  фондация Креативно общество.

Проектът „Тайният код на медиите” е серия от адаптивни обучения за деца между 7 и 10 години. Проектът се реализира екип от журналисти-обучители.


С дейността на фондация „Креативно общество” може да се запознаете като чуете интервютата и посетите сайта на фондацията. (https://www.creativnoobshtestvo.eu/)

– Интервю в ефира на БНР в ПРЕДАВАНЕТО- „ХОРИЗОНТ ДО ОБЕД“, както и в сайта на БНР. (https://bnr.bg/post/101729467/mediina-gramotnost-sred-decata)

– Интервю в ефира на БТВ Медиа Груп, предаването “Преди обед”, рубриката “Виртуален свят”, гостува Фондация “Креативно общество” с разказ за проекта “Тайният код на медиите”. (https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/virtualen-svjat-v-debrite-na-falshivata-samolichnost-v-internet.html)

– Академия за родители – дигитална медия. (https://parentacademy.bg/deca-digitalno-more/)


Дигитално промотиране, чрез онлайн платформите на “Креативно общество” :

Youtube

Facebook

Instagram