Идеи и конкурси

Home / Проекти / Идеи и конкурси

90 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ “ГЕН. ХОСЕ ДЕ САН МАРТИН”

ж.к. Люлин 2, ул. 204, № 3, 1336 СОФИЯ

 Канцелария: (02) 8250-854, email: sou_90@abv.bg; www.sou90.org

 

Конкурси :

 

 

 

 

Уважаеми родители, ученици и партньори,

90 СОУ изпрати своята кандидатура по проект „Училище на бъдещето“ към фондация „Америка за България“ на стойност 200 000 лв. По този проект, училището трябваше да съфинансира своето проектопредложение със сумата от 50 000 лв. Въпреки че 90 СОУ не беше сред финалистите, колективът на училището възнамерява да съсредоточи своите усилия за набирането на средства и отделянето на средства от бюджета, за да осъществи стъпка по стъпка заложените цели по разписания проект.

Първият етап, върху който ще концентрираме силите си, е за създаването на сектор „Приказен свят“ . В този сектор 90 СОУ предвижда обзавеждане на зала „Космос” с планетариум и по подобие на практиките, въведени във финландската образователна система – с мултифункционални мебели, максимално усвояване на пространството, лесен достъп до учебните пособия. Въвеждане на съвременни дигитални технологии като интерактивна дъска, софтуер за „умна класна стая”, jumpido, преносими таблети, използването на Google Drive, като основна форма на комуникация между учителите, учителите и учениците, учителите и родителите.

Стартираме кампания за набиране на средства за зала „Космос”. За целта предвиждаме благотворителен концерт на 16.05.2016г., съвместно с ансамбъл „Люлин”, разполагаме дарителска кутия в стаята на портиера, ще организираме „Гаражна разпродажба” в началото на юни 2016 г. и чрез класните ръководители ще предоставим банкова сметка за дарения.

Надяваме се, че ще ни подкрепите в това начинание и заедно, с общи усилия, ще успеем да превърнем 90 СОУ в мечтаното училище за децата ни.

 

Ръководство и екип на 90 СОУ