Реализирани

Home / Проекти / Реализирани

Международен училищен проект „The Beit Project“:

Ученици от VI и VII клас в рамките на четири дни изградиха класна стая на открито, изследваха културното и историческо наследство на своя град и работиха в екип с деца от Френския лицей „Виктор Юго“. Идеята на проекта е да трансформира градската среда и публичното пространство в платформа за диалог и дебат между учениците. По този начин децата, които живеят едновременно в различни, но и сходни светове, с различни религии, култури или социално положение, ще успеят да свържат.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/reportazhi/2017-05-05/nomadska-klasna-staya-uchi-detsata-na-tolerantnost

Статия и снимки от събитието – тук

18336821_10208725541805932_1508358746_n IMG_20170512_150450 IMG_20170512_093947

19369409_10213407435929552_598685263_o

 

Проект на gorata.bg – Спечелени 100 дръвчета за училищния двор. Благодарим на всички , които ни подкрепиха и гласуваха за нас!

unnamed

Проект „90 СОУ и Посолството на Република Аржентина“

Училището е под патронажа на посолството на Република Аржентина  и има традиции в изучаването на испански език.

Ежегодно участие на ученици в благотворителния коледен базар в Интер Експо Център със свои творби по покана на Посолството на Република Аржентина. Базарът се организира от Женския дипломатически клуб.

Испански театър, награди от националните конкурси  за ученически театър на испански език

 

Проект  “ 90 СОУ и общността“:

  • Организиране на благотворителни концерти, съвместно с 33 ЕГ, 9 ФЕГ, 1 АЕГ.
  • Организиране на коледни и великденски базари от ученическия  съвет.
  • Събиране на дрехи за благотворителност.
  • На територията на училището се намира битова стая, изцяло изградена с визия за традициите и обичаите на българския народ. Провеждат се съвместно с детските градини празници от народния календар, четения на български народни приказки, във връзка с инициативата “Чети с мен“ на Министерството на културата.
  • Съвместно с ансамбъл Люлин, XII ДКЦ, Пенсионерски клуб Люлин  – честване на Бабинден
  • За жителите на район Люлин е организиран ден на японското изкуство/икебана,калиграфия и традиционна музика/ в училището съвместно с Японското посолство
  • Родителите посещават открити уроци на територията на училището във всички етапи на обучение.

Заедно с фондация „Каузи“ стартира изграждането на младежки център за кариерно развитие на територията на училището, който ще обслужва всички младежи от район Люлин.

Проект “Училищно монополи“ съвместно с фондация“Каузи“, октомври, 2015 г..

Проект „Вестник 7Б клас“ – издава се целогодишно от ученици от 7Б клас, учебна 2014/2015 г..

Проект – превод на детска книга. Проектът накратко се състои в следното:
Една българка – Теди Рут, която понастоящем живее в Лондон, написа книга „Да откриеш Агрийда“ за живота на българско дете в Англия. Този детски роман е издаден през 2014г. в България. Тъй като книгата е за деца, фентъзи, тя пожела да бъде преведена на испански език и да се използва от деца-българчета, живеещи в Испания, с цел да съхраняват и/или да се ограмотяват на български език. Преводът е направен от 5 ученички от XI клас от езиковата паралелка в нашето училище, т.е. от деца за деца!
Двуезичното издание е представено пред българската диаспора в Мадрид от  учениците, които преведоха книгата. Пътуването се осъществи от 02. до 06. март 2015г.

Проект  „ Черноморска кутия“ на WWF екологичен проект.

„ Спортни, младежки и детски дейности“ към  СОС, проекти за  хандбал  и за волейбол.

Ежегодно състезание “Бързи, смели, сръчни“ между детските градини от район Люлин и деца от подготвителните групи на училището.

Участие на ученици от 11 и 12 клас в проекта за предприемачество „СЕО“ на  AIESEC Софийски университет – учебна 2014/2015 г.

Вътрешноучилищно състезание „Аз успявам“ за учениците от втори до дванадесети клас – провежда се в три кръга. В комисията на финалния кръг участва представител на ученическия съвет. На победителите от всеки етап на обучение се осигурява целогодишна стипендия.

 

Представителни изяви за месец февруари 2013 г. – проект УСПЕХ
Обявление за обществена поръчка за доставка на материали в 90 СОУ, София

90 СОУ е включено в ПРОЕКТ “Да направим училището привлекателно за младите хора„ Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски хоризонти – УСПЕХ”. Проекта се осъществява с финансовата подкрепа на ЕСФ.

„Успех“

 „ Творческа  къща за часове по щастие” – едногодишен проект за извънкласни форми в областта на изкуството , осъществен заедно с фондация „Изкуството и детето“, 2011г .