Добре дошли в сайта на 90. СУ !

Добре дошли в сайта на 90. СУ !

Скъпи приятели, родители и ученици на 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“

.

С голяма гордост ви съобщаваме, че центрър „раСТЕМ в света на науките“ е ГОТОВ! Вече функционира с пълна сила и учениците не искат да си тръгват след края на часовете. За да не пишем дълги обяснения сега, ще ви показваме всеки ден части от това, което се случва вътре и друга интересна информация.

.

А сега с възхищение ви споделяме виртуалната разходка на център „раСТЕМ в света на науките“, създадена с изключителен детайл и професионализъм. Може да разгледате всяко кътче от СТЕМ центъра и да преживеете магията все едно сте там!

.

.

Очаквайте и видео материал от различни телевизии!

.

.

.

Представяме ви център „раСТЕМ“ в света на науките. Център за природни науки и предприемачество. Изработен с изключителен детайл и душа от архитектите на LUSIO. Единствен с толкова голям мащаб в България.

.

.Скъпи приятели,

Открихме нашият център раСТЕМ в света на науките. Една мечта, която стана реалност. Преминахме през много трудности, започвахме от начало, но мисията ни беше толкова категорична, че нищо не можеше да ни спре от постигането на една прекрасна идея – да направим пространство, което да предоставя на нашите ученици модерни технологии и развитие за по-добро бъдеще.

.

Кои сме ние?

.

В 90 СУ „Генерал Хосе де Сан Мартин“ имаме страхотен екип от педагогически специалисти, които следват единствената цел да развиват и обучават учениците на най-високото ниво на знания в обучението до 12 клас. Затова всички са отдадени в изграждането на нашия СТЕМ център, защото така бихме могли да стигнем отвъд сегашното обучение.

.

.

.

Какви образователни резултати бихме искали да постигнем?

.

В обучението предвидено за СТЕМ образователна среда сме заложили интересни и подтикващи децата да се развиват направления. Учениците ще могат да се потопят в света на Химията, Физиката, Биохимията, Роботика, работа с 3D принтери. Така децата ще имат възможността да се насочат към най-добрата сфера на обучение и в бъдеще да практикуват успешно.

.

.

.

Какви помещения сме заложили в център „раСТЕМ“?

.

На първо място е „Сърцето“, което обхваща голяма част от пространството на център „раСТЕМ“. Там ще са разположени два амфитеатъра – един малък и един голям, като на тях ще могат да се провеждат лекции в различните ни направления от гост специалисти, презентации, концерти, театрални постановки и други. Като в дъното на по-големият амфитеатър ще има зелен екран за снимки и видеа. В това пространство има заложена и „Стена на славата“, където учениците ще могат да закачат своите постижения, като: макети, постери и награди. От „Сърцето“ ще бъде и изхода за „Атмосфера“ – класна стая на открита за бърза връзка със свеж въздух.

.

.

Продължаваме с лаборатория „Еврика“, където ще се провеждат часовете по биология, химия и физика. Оборудвано пространство с мивки, работни плотове и лабораторна камина, а специални контакти от тавана подкрепят свободното пренареждане на масите и осигуряването на захранване на което и да е място. Следва зона „Сътворение“, естествено продължение на лаборатория „Еврика“. Двете помощения могат да се използват заедно или поотделно. Тук обзавеждането е с индивидуални модулни маси, които са леки и устойчиви и могат да се пренареждат във всякакви форми. Зоната предлага и малък кът с амфитеатър, като вторична зона за презентиране освен сцената в „Сърцето“, където могат да се репетират презентации пред по-малка публика.

.

.

След това ви представяме и „Мейкърспейс“ пространството, където ще кръстосваме аналоговите занаятчийски работилници с дигиталните технологииза бързо прототипиране на 21 век. Наличието на специален склад , подпомага и съхранението на дигитални технологии: 3D принтер, комплекти за роботика, мощен лаптоп за обработка на 3D модели, аудио и видео формати.

.

.

От там се пренасяме в „Мозъчният хъб“, замислен като малък киносалон, който е напълно шумоизолиран и светлината му се управлява напълно чрез блекаут щори и димиране на осветлението. Сядайки на удобните меки кресла и пуфове, учениците могат да бъдат пренесени на виртуално посещение в къщата-музей на Иван Вазов, например. Дизайнът на стаята и на технологиите в нея позволяват тя да бъде използвана и за виртуални срещи с лектори и ментори на учениците.

.

.

Като бонус ще добавим и стая „Слънце“ или стая на сетивата. В модерните училища присъствието на сетивни стаи за реалксация са задължително изискване. Стаята има две обособени пространства. Първото прелива директно от „Сърцето“ без врата и чрез пряка връзка със соленоводния аквариум привлича хората към себе си. В шкафовете под аквариума учениците ще оставят обувките си – жест, който им помага моментално да превключат към режим релаксация. Във второто пространство средата става още по-уютна с меките мокети, които „пълзят и по стените. С вратата скрита в стената, може да се регулира нивото на светлина.

.

.

.

Как бихте могли да ни помогнете да оборудваме център „раСТЕМ“ с най-доброто обзавеждане и оборудване?

.

Ние разполагаме със сумата от 330 000 лева, но за да обзаведем нашият център с най-високо ниво на обзавеждане и оборудване са ни нужни още между 60 000 и 120 000 лева. Инвестицията в нашето училище ще се отблагодари, като сложим логото на вашата компания на специална плоча на входа на център „раСТЕМ“, като заложим в брандирането на центъра логото на вашата компания или фирма и най-важното – ваши специалисти ще могат периодично да изнасят лекции и обучения, като с това може да положите основите на бъдещо сътрудничество с нашите ученици, които биха могли да работят за вас след успешно завършване на образованието си.

.

Ако сте положително настроени към нашата инициатива, ние сме готови да се срещнем с вас, да ви разкажем подробно за нашият център „раСТЕМ“, за да усетите колко емоция и душа сме вложили в изграждането му.

.

.

Ще бъдем безкрайно щастливи ако откликнете и ни подкрепите в това начинание, защото нашият свят са децата и желанието ни е да им дадем най-доброто образование!

.

.

.

.

Общинска банка АД

IBAN: BG18SOMB91303140521600

BIC: SOMBBGSF

90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“

Основание: Дарение за СТЕМ център

.

Може да ДАРИТЕ сума в Platformata.bg, кампания която създадохме специално за събиране на дарения за център „раСТЕМ“.