Визита за обмен на идеи и иновативни практики

90. СУ бе домакин на тридневна визита 

за обмен на идеи и иновативни практики

     В периода 24 – 26.04.2023 г. 90. СУ ,,Генерал Хосе де Сан Мартин” бе домакин на втората мобилност по проект ,,Иновации в действие“, която дава възможност на различни училища чрез партньорство да създадат култура на училищните иновации в страната, да популяризират своите нововъведения и да се учат едни от други.

     Ползотворни и вдъхновяващи – така участниците от ЧОУ „Малкият принц“, гр. Варна; СУ ,,Максим Горки”, гр. Стара Загора; ОУ ,,Олимпи Панов”, гр. Русе и БСУ ,,Д-р Петър Берон”, гр. Прага, Чехия, оцениха работните срещи, осъществени в нашето училище на тема ,,Иновации и STEAM обучение в 90. СУ”. Те имаха възможност да наблюдават уроци с иновативни техники, холистично учене чрез сугестопедия и ,,Големи въпроси” и техники за развиване на социално-емоционални умения у учениците. 

     В края на срещата всички участници се обединиха около идеята, че училищата ни имат много сходства, общи интереси, визия за бъдещото развитие и много ентусиазирани учители, които обичат предизвикателствата. И без съмнение, поставено бе началото на полезно и трайно сътрудничество, защото всички вярваме, че заедно можем да създадем още иновации, които ще променят образованието.