Левски

.

151 години Безсмъртие за Апостола на България отбеляза 90. СУ „Хосе де Сан Мартин“ пред голям портрет на Левски, поставен в Актовата зала.

Датата – 19.02.2024 г. В две представления всички ученици изпълниха своя поклон пред делото му, като в това ги водеха няколко младежи от 7а, 8б, 9а и 10 а клас. Звучаха думи на Левски и Вазовите силни слова в едноименната ода. Музикален съпровод от възрожденските ни песни бяха точен фон на пърформънса и играта на артистите. Накрая бе предизвикана дискусия за днешната свобода.

Левски „изпълниха“ Момчил Бетев от 7а, Ани Драганова, Йоан Първанов, Калоян Стоянов и Любомир Миланов от 8б, Анна Тенева, Борис Йотов от 9а и Елизабет Иванова от 10а класове. Спектакълът бе реализиран с вещото съдействие на Клуб за изкуство и култура „Мнемозина“ с режисьор Нина Томашова-Иванова и музикален педагог Пламен Иванов, а от страна на училището – с помощта на г-жа Зорница Бранкова, учител по БЕЛ и Родолюбие.

Представлението бе представено и на учениците от начален етап, а по-късно и на гимназиален етап. Децата от 1 г клас, с ръководител Виолета Сугарева, изпълниха прекрасно песен за Левски.

Реализацията не можеше да се осъществи без идейната и действена политика на родолюбие на Ръководството, начело с директора на 90.СУ г-жа Йорданка Неделчева.

.