Добре дошли в сайта на 90. СУ !

Добре дошли в сайта на 90. СУ !

Програма за училища посланици

Събития в 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ :
Въвеждаща среща – статия
 Среща с г-н Анрей Новаков – най-младият евродепутат от състава на ЕНП (Европейската народна партия) – статия
Финално събитие – статия
  На 21. юни 2017 година 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ получи награда от Информационното бюро на Европейския парламент в България, връчена от г-жа Биляна Църноречка. Наградата е заслужена благодарение на работата на младшите посланици, представители на гимназиалния курс в училището, водени през годината от г-ца Борислава Тодорова и г-жа Нели Дончева.
На церемонията официални гости бяха г-жа Панева и г-н Стаматковски от Столична община, Район „Люлин“ , както и председателя на Училищното настоятелство – г-жа Елеонора Тодорова.
90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ е  УЧИЛИЩЕ- ПОСЛАНИК НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ! ЧЕСТИТО!
20170621_101426 20170621_10294720170621_102601

Информационното бюро на ЕП прилага образователна програма, която е насочена към ученици и учители от средни и професионални училища.

Лого на Програмата за училища посланици на Европейския парламентЛого на Програмата за училища посланици на Европейския парламент

Програмата за училища посланици на Европейския парламент цели да насърчи информираността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите хора, като им предостави активни знания за Европейския съюз и по-специално за Европейския парламент. Това включва не просто запознаването им с факти за Европейския съюз, но и предоставянето на опит във връзка с европейското гражданство: какво означава на практика ЕС в ежедневието живот и какво може да се направи, за да се гарантира, че в бъдеще Европа ще бъде такава, каквато искаме да бъде.

Учениците и учителите, които изпълнят Програмата, ще получат информация за възможностите, предлагани им от европейското гражданство, и ще се запознаят с ролята, която Европейският парламент играе в европейския процес на вземане на решения. Целта е да се гарантира, че младите хора са наясно със своите перспективи за действие, както и че разбират важността на това да се гласува при провеждането на избори за Европейски парламент.

Програмата за училища посланици е дългосрочен проект на ЕП и от месец септември 2017 г. ще започне нова кампания за следващата учебна година, като възможност за участие ще получат нови 30 училища. Бихме искали да окуражим представителите на училища с гимазиален курс на обучение да участва в инициативата през учебната 2017/2018 година и се надяваме да се срещнем с възможно най-много преподаватели и ученици от различни училища в страната, за да говорим заедно за Европа и нейните ценности.