Инициатива „Засади дръвче“

 „Класна стая на открито“

Инициативата на всички, които искат да има повече дръвчета в двора на училището –  „Засади дръвче“,  се превърна в прекрасно общностно събитие, което привлече много доброволци и съмишленици. Всичко започва преди няколко седмици, когато доброволци от „Зеления отбор“ дават съвет на класа, който ежеседмичо полага грижи за чиста околна среда, да внимават за това с  какви корени са фиданките. Така те ги свързват с господин Пенко Пенков, който залесява горички с кленове.
За няколко дни цялото училище е запознато и подкрепя идеята и почти всички класове събират сумата от 10 лв, с която си закупуват фиданка. Много учители и ученици се вълнуват и очакват с нетърпение момента на засаждането. Родители на две деца от I и V  клас също се включват като помагат за докарването на дръвчетата до сградата на училището.
Благодарим и на СО Район „Люлин“, която ни дари материали, нужни за посаждането на фиданките. Родители на деца от II a клас активно се включват в самото засаждане, както и ученици от X, XI, XII клас. Учители и ръководство също съдействат за набелязването на точните места и поставянето на обезопасителни знаци за инициативата.
Крайната цел е да се изградят две класни стаи на открито. Така в часа на класа на 19.03.2019 година всички ученици ще се включат в събитието.
Нека не забравяме колко е важно да съхраним това, което имаме, както и да се грижим и поливаме своите дръвчета.
Гордеем се с всички, които мислят за бъдещето и чистата ни природа!