Вдъхновяваща среща

“Вдъхновение е да бродиш сред вдъхновители.” Така започва предговорът от Ива Дойчинова към втората книга на младия писател Даниел Пенев “Хората, които променят България”.


Учениците от гимназиален етап и учителите имаха възможността да се запознаят с автора на книгата, неговите 30 вдъхновяващи истории и да открият, че някои от героите са хората, които познаваме. Общото между избраните от него герои е, че всички те имат мисия и изпитват удовлетворение от това, което правят. 



Един от тези герои на книгата е и нашият директор г-жа Емилия Иванова, която всеки ден вдъхновява със своя ентусиазъм както учителите, така и учениците. Гости и герои на книгата бяха архитектите от студио “Лусио” Виолетка Славова и Мария Стайнова, проектирали нашия СТЕМ център, Павлин Якимов – собственикът на издателство АМG, издало книгата и редактора Ива Цонева.



Михаил Пасков със своето музикално изпълнение и Ирен Леви, водещ на тази среща допринесоха за една приятна и разполагаща атмосфера както за нашите гости, така и за всички присъствали на нея.