Официална церемония по награждаването на ученически отбори

Всяка година от 23 до 30 септември се провежда Европейската седмица на спорта Нека сме активни (#BeActive), която е една от най-големите спортни инициативи в света,  част от които е и Европейския ден на спорта в училище (ЕДСУ), посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците.

Столична община, Направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“, Дирекция „Спорт и младежки дейности“ ежегодно организира събития за отбелязване на Европейската седмица на спорта, с които се отдава дължимото на образователните институции и учителите, включили се и активно участвали в реализирането на спортни дейности и провеждането на етапи от Ученически игри.

     За да отличиученическите отбори от столичните училища, класирали се на призови места в Трети (зонален) етап на Ученически игри за учебната 2022/2023 година – Градски първенства по вид спорт, дирекция „Спорт и младежки дейности“ при Направление  „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ организира Официална церемония по награждаване на призьорите, която се проведе на 28 септември 2023 г. (четвъртък), от 15.00 часа, в спортния комплекс „Спортна София“- парк „Възраждане“.