Росарио, първи учебен ден

Месец март е най-цветният и весел месец в годината. Месец, в който след дългата зима се закичваме с пожелания за здраве, щастие, мир, любов и сбъднати мечти.

И докато ние търсим цъфнала клонка или щъркел, който да ознаменува настъпващата пролет, нашите приятели, колеги и съученици от Росарио отбелязват началото на учебната година.

Този понеделник в училището “Complejo Educativo Cristiano IEMA”, с което от година сме в приятелски отношения на сътрудничество и творчески обмен и с което сме на път да се побратимим официално пред страните си и света, беше открита новата учебна година.

На неотдавнашното честване на патронния ни празник нашите приятели изразиха своята съпричастност с прекрасен поздравителен адрес. Нашето училище от своя страна също изпрати сърдечен поздрав с благопожелания за настъпващата нова учебна година в Република Аржентина.

Ето какво ни написа в отговор на нашия поздрав директорът на училището, госпожа Соня де Лука де Далмагро:

…След броени часове започват учебните ни занятия, чета поздрава, който сте ни изпратили и се изпълвам с емоции като виждам толкова обич и топлина в писмото ви. За нас е Божие чудо за толкова кратко време да имаме истински „Мост“ на приятелство и нежност, който свързва и образованието ни…

Ще бъдем заедно в тържествата за откриване на новата учебна година…, а по-късно ще споделим отзвука от поздравителния ви адрес.

Пожелаваме ви ден, в който всички мечти се сбъдват.

06.03.2023

От миналата учебна година нашите ученици от гимназиален етап са имали няколко онлайн срещи със свои съученици от училището IEMA. Те бяха с нас при закриването на миналата учебна година, заедно отпразнувахме началото на коледните и новогодишни празници, когато за тях започна и горещата лятна ваканция. 

С учителите от IEMA сме в постоянна комуникация. На срещите си планираме времето си за общи уроци и проекти, търсим интересни за учениците си теми, споделяме идеи и опит и намираме все повече допирни точки. Предстоящото официално побратимяване ще затвърди започнатия процес на сътрудничество и обмен и ще даде възможност за още повече съвместни дейности. Вярваме, че в един недалечен момент съвместните уроци и общуването с братското ни училище ще са неразделна част от образователния процес и от живота на двете училища.