Ролеви модел в класната стая на 11. А клас

На 15 март 2023 г. на гости ни беше една вдъхновяваща и изключително зареждаща с положителна енергия личност. Посветила се от съвсем малка на танците и превърнала ги не в своя професия, а в своя сбъдната мечта, Доротея Иванова (Facebook страница) от екипа на Masters of the Dance (Facebook страница), подари част от времето, опита си, енергията и усмивките си на нашите ученици от гимназиален етап.

Тея не дойде, за да ги запали по танците, не. В танците тя е намерила своето призвание и го е постигнала и задържала в живота си с много, много труд, с дисциплина, вяра и най-вече с много любов към това, което прави. И именно това тя опита да вдъхне на децата. Да намерят своето си нещо, нещото, което ги пали и кара да влагат всичко. А веднъж намерят ли го, никога да не го изпускат, да не се отказват, да не приемат принизяваща и деконструктивна критика и изразът “това няма да стане” да се превърне в тяхна мотивация.

Гостенката успя да докосне присъстващите от една страна с младежката си енергия, тъй като и тя самата до неотдавна е била ученичка в езикова гимназия, но и с богатия си житейски и професионален опит, с увлекателните си разкази, с хумора си, с умението да онагледява идеите си с разбираеми и близки до младежите примери. Но най-вече със силната добра енергия, която тя влага във всяко нещо, с което се занимава и с която озари и нашата беседа.

Благодарим!