Прием VIII клас

Home / Прием / Прием VIII клас

Учебната 2019/2020 година

Заповед на Министъра на образованието – тук

График на дейностите – тук

Балообразуване – тук

90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” обявява 2 свободни места след трето класиране за учебната 2019/2020 година.

Кандидатстването след VII клас е ONLINE! Необходимо е да влезете в портала – https://priem.mon.bg като необходими ще Ви бъдат входящия номер  и кода за достъп от служебната бележкана учениците. Подробна информация може да намерите – тук

 

ПрофилПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ1

 ПОКАНА

                                       ЗДРАВЕЙТЕ СЕДМОКЛАСНИЦИ!

    КАНИМ ВИ на 21.06.2019 г. ДА БЪДЕТЕ НАШИ ГОСТИ на ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ в 90 СУ „ГЕН. ХОСЕ ДЕ САН МАРТИН“.

 За учебната 2019/2020 година за ОСМИ КЛАС обявяваме прием за две паралелки – профил Предприемачески с разширено изучаване на испански език и профил Природни науки с разширено изучаване на английски език.

    Нашите учители ще ви посрещнат и ще ви разкажат интересни неща за света на предприемачеството, географията и икономиката, на биологията и химията и ще ви помогнат да изберете вашата бъдеща професия.

    А овладяването на испански език и на английски език щи ви помогне да опознаете по-добре чуждите култури и да общувате с хора от различни краища на света.

      ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

 

 

Профил Природни науки

Учебната 2018/2019 година

 

 С  Ъ О Б Щ Е Н И Е

Сайтът на който могат да се подават онлайн заявления за кандидатстване ще бъде активен в момента, в който учениците започнат да получават служебните си бележки.

Адресите са: priem.mon.bg и 7klas.mon.bg, като и двата сайта ще работят едновременно и ще имат достъп до една и съща система. Независимо през кой сайт бъдат подадени заявленията за кандидатстване, те ще бъдат приети.

Успех!

График на дейностите по приемане на ученици в държавни и общински училища след завършен VII  клас за учебната 2018/2019 година

Комисия за организиране и провеждане на дейностите за прием на ученици работи, съгласно графика на дейностите по приемане на ученици в държавни и общински училища след завършен VII клас за учебната 2018/2019 година, всеки работен ден от 8:30 ч. до 17:30 часа.

Презентация прием 2018/2019 – тук

Презентация прием 2018/2019 – тук

 

Презентация  прием 2017/2018

СЪОБЩЕНИЕ:

Уважаеми родители, уведомяваме Ви, че:

1.    Заявленията, които се подават към Областната комисия за прием на ученици след завършен VII клас и изпитът за проверка на способностите се отнасят само за профилирани и професионални паралелки в училища към Министерство на образованието. За училищата към Министерство на културата и министерство на спорта (спортни училища) приемът се извършва във всяко конкретно училище.

2.    По непотвърдена официално информация към момента резултатите от областните кръгове на олимпиадите ще се въвеждат от Областната комисия в електронната система и ще излязат в служебните бележки, които учениците ще получат след НВО и изпитите за проверка на способностите.

3.    Необходимо е да подавате само ЕДНО заявление за класиране по Ваш избор – електронно или в училище-гнездо.

НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ:

  • Паралелки с изучаване на английски и/или испански език,
  • Извънкласни дейности: народни и латино танци, класически балет, пеене, таекуондо, различни групи по интереси по проект “Твоят час ” – готварство, приложни изкуства, публицистичен клуб, футбол, художествена гимнастика и др.
  • Обучение с иновативни методи на преподаване и образователни софтуери- SOLE, Уча.се , мобилна класна стая и др.
  • Модерна и уютна материална база за обучение по предприемачество съвместно с Фондация “Каузи”
  • Зала за природни науки – “Космос”
  • Ученически стол (топъл обяд)
  • Учебният процес  се осъществява в нова и модерна сграда.
  • Логопед, психолог, ресурсни учители
  • Осигуряване на безопасност посредством система за контрол на достъпа
  • Стоматологичен и медицински кабинети

ВАЖНО! За допълнителна информация и въпроси можете да се обръщате към зам. директорите по учебната дейност – г-жа Йорданка Неделчева- 0882515936; г-жа Албена Тодорова – 0882514429 и Даря Цветкова – технически секретар – 02/8250854